QUALITY INDICATORS OF YOUNG MEAT OBTAINED AT THE CROSSBREEDING OF BLACK-MOTLEY BREED COWS AND SPECIALIZED MEAT BREED BULLS
Doklady of the National Academy of Sciences of Belarus
View Archive InfoField | Value | |
Title |
QUALITY INDICATORS OF YOUNG MEAT OBTAINED AT THE CROSSBREEDING OF BLACK-MOTLEY BREED COWS AND SPECIALIZED MEAT BREED BULLS
ПОКАЗАТЕЛИ КАЧЕСТВА МЯСА МОЛОДНЯКА, ПОЛУЧЕННОГО ОТ СКРЕЩИВАНИЯ КОРОВ ЧЕРНО-ПЕСТРОЙ ПОРОДЫ С БЫКАМИ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫХ МЯСНЫХ ПОРОД |
|
Creator |
I. ZUBKO G.
L. TANANA A. I. PETRUSHKO S. И. ЗУБКО Г.; НПЦ НАН Беларуси по животноводству, Жодино Л. ТАНАНА А.; Гродненский государственный аграрный университет И. ПЕТРУШКО C.; НПЦ НАН Беларуси по животноводству, Жодино |
|
Subject |
—
— |
|
Description |
Studies found that the pH of the meat of the experimental steers was at 5.8–5.9 (р < 0.05), which corresponds to the NORquality raw materials. According to the content of fat and protein, aberdeen-anguss × black pied bulls were superior to blackmotley and hereford × black and white peers by 1.9 (р < 0.05) – 1.3 percentage points and 1.8 (р < 0.05) – 0.5 percentage points, respectively. All meat samples met the requirements of SANPIN 11-63 RB98.
В исследованиях установлено, что показатель рН мяса подопытных быков был на уровне 5,8–5,9 (р < 0,05), что соответствует качественному NOR сырью. По содержанию жира и протеина абердин-ангусс × чернопестрые быки превосходили черно-пестрых и герефорд × черно-пестрых сверстников на 1,9 (р < 0,05) – 1,3 п. п. и 1,8 (р < 0,05) – 0,5 п. п. соответственно. Все образцы мяса соответствовали требованиям САНПИН 11-63 РБ98. |
|
Publisher |
The Republican Unitary Enterprise Publishing House "Belaruskaya Navuka"
|
|
Contributor |
—
— |
|
Date |
2016-05-26
|
|
Type |
info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion — — |
|
Format |
application/pdf
|
|
Identifier |
http://doklady.belnauka.by/jour/article/view/69
|
|
Source |
Doklady of the National Academy of Sciences of Belarus; Том 59, № 1 (2015); 118-122
Доклады Национальной академии наук Беларуси; Том 59, № 1 (2015); 118-122 0002-354X |
|
Language |
rus
|
|
Relation |
http://doklady.belnauka.by/jour/article/view/69/69
|
|
Rights |
Authors who publish with this journal agree to the following terms:Authors retain copyright and grant the journal right of first publication with the work simultaneously licensed under a Creative Commons Attribution License that allows others to share the work with an acknowledgement of the work's authorship and initial publication in this journal.Authors are able to enter into separate, additional contractual arrangements for the non-exclusive distribution of the journal's published version of the work (e.g., post it to an institutional repository or publish it in a book), with an acknowledgement of its initial publication in this journal.Authors are permitted and encouraged to post their work online (e.g., in institutional repositories or on their website) prior to and during the submission process, as it can lead to productive exchanges, as well as earlier and greater citation of published work (See The Effect of Open Access).
Авторы, публикующие в данном журнале, соглашаются со следующим:Авторы сохраняют за собой авторские права на работу и предоставляют журналу право первой публикации работы на условиях лицензии Creative Commons Attribution License, которая позволяет другим распространять данную работу с обязательным сохранением ссылок на авторов оригинальной работы и оригинальную публикацию в этом журнале.Авторы сохраняют право заключать отдельные контрактные договорённости, касающиеся не-эксклюзивного распространения версии работы в опубликованном здесь виде (например, размещение ее в институтском хранилище, публикацию в книге), со ссылкой на ее оригинальную публикацию в этом журнале.Авторы имеют право размещать их работу в сети Интернет (например в институтском хранилище или персональном сайте) до и во время процесса рассмотрения ее данным журналом, так как это может привести к продуктивному обсуждению и большему количеству ссылок на данную работу (См. The Effect of Open Access). |
|